söndag 26 maj 2013

Dagens bravader.

Jag och Lars-Göran drog iväg mot V-Silen för att fiska regnbågar. Några kilometer innan Årjäng small högerhjulet på båttrailern -KUL. Vi vände om till en vändplan lite längre tillbaka, krokade av och låste trailern och begav oss hem för att hämta reservhjul domkraft och fälgkors. Tillbaka till haveriplatsen och bytte däck. Yes nu är vi på g igen. Jag sa till Larsa att nu kan det bara bli bättre, men jag hade fel.Väl ute på fiskevatten så blev dagen inte bättre, fisken var inte på hugget. Inga vak någonstans och våra räkor lockade inte till hugg. Vi bytte fiskeplats flera gånger men det gav inget. Vi femtiden gav vi oss och for hem med ett par fiskar per skalle i bagaget.
Over and out. Suck pust och stön.

lördag 18 maj 2013

Bra dag.

Det blev en mycket bra dag både fiske och vädermässigt. Vi la i båten i kråkviken och begav oss mot fiskeplatsen. Väl framme så upptäckte vi att regnbågarna vakade rejält på andra sidan av den vik som vi hade ankrat upp i. Vi flyttade oss dit och det började nappa direkt. Det var svårt att ligga still med båten, vinden vred sej runt hela tiden och man fick hela tiden ändra på spöna. Johan drog den första och sedan kom fisket igång bra. Fler båtar anlände och samtliga båtar drillar fisk i det vackra vädret. Timmarna gick och det började mulna på så vi tyckte att vi kunde avsluta dagen och dra oss mot rampen. Där räknade vi fiskarna och kom fram till att vi tillsammans fått 25 st. Jag fick 9 och Johan 16st.
Baksidan på medaljen är arbetet när man kommer hem, men det ju ett kärt bekymmer.

Första i båten

Vi har tappat ett par vid håvkanten åxå.

fredag 17 maj 2013

V-Silen.

Imorgon drar jag och Johan till V-Silen och prövar fiskelyckan på de förrymda regnbågarna. Denna gång så tar vi gastens båt. Det häftiga med denna båt är att vi har aldrig nollat i denna skuta. Men ta i trä....
Fisket kommer bedrivas med räka och kastflöte. Detta funkade bra sist så jag hoppas att morgondagen ger oss samma förutsättningar.

torsdag 9 maj 2013

Dimmig dag.

Dagens dimmiga väder ställde till det lite. Det var svårt att se nätvålor och andra båtar. Fisket gav oss ingen godkänd med hem men 2 vildlaxar 6-7 kg st 2 vildlaxar 5 kg, ett par vildöringar, 13 för små samt 3 gäddor fick dagen att kännas bra. Det var länge sen som vi drillat så mycket fisk.

Ute å fiskar.

Jag och johan ställde klockan tidigare än vanligt. Väl ute så fick vi en för liten på utlägg.

onsdag 1 maj 2013

Struligt värre

Först brast den ena planerlinan. När jag höll på och hämta pulkan brast lina nr. 2. Ett totalt kaos med linor överalt. Det blir ju inte lättare när det börjar blåsa och man är själv. Nu åker jag iland.

Premiär.

Äntligen ute. Diverse strul på morgonen gjorde att jag kom ut sent.